LOI = Letter of introduction

Dit is een SERVAS-paspoort dat in alle deelnemende landen wordt gebruikt. Hierop staan de meeste gegevens die je in je profiel op Servas Online hebt gezet. Wanneer je op reis gaat neem je de originele versie mee en toont deze aan het gastgezin. Wanneer je de reis voorbereidt en contacten zoekt per email, stuur je al de elektronische versie in pdf mee met je aanvraag.

De LOI moet aangevraagd worden via onderstaand formulier of via een bericht aan belgium@servas.org.

  • je betaalt €17 per LOI op BE95 3631 5616 2158,
  • de Travel Coördinator kent jou de status Traveller toe (als je deze nog niet had),
  • jij vult het onderdeel “Letter of Introduction” in op je online profiel.

Alle andere gegevens die je vroeger op de LOI moest invullen (naam, pasfoto, adres, talenkennis…) worden nu automatisch vanuit je profiel naar de LOI gekopieerd. Zorg dus dat ook deze onderdelen goed ingevuld zijn.

Nadat je voor de LOI hebt betaald, activeert de Travel Coordinator jouw e-stamp en je LOI is klaar en geldig voor één jaar vanaf de valideringsdatum.

Opgelet: Elk individueel lid heeft haar/zijn eigen LOI nodig, maar jongeren tot 18jaar die samen met de ouders reizen hoeven er geen te hebben.

Uitzondering: leden van SERVAS Belgium&Luxemburg hebben geen LOI nodig voor Nederland, België en Luxemburg, het volstaat te bewijzen dat je lid bent via je profiel op http://www.servas.org

Voorbeeld

Aanvraag LOI

Advertentie

een andere manier om de wereld te ontdekken

%d bloggers liken dit: